Melkrobot vorstvrij houden

met infrarood verwarming

Melkrobot vorstvrij

Melkrobot vorstvrij

Uw melkrobot vorstvrij

Wanneer de vorst begint in te zetten is het probleem uw melkrobot vorstvrij te houden. Steeds meer veehouders melken met een robot. Deze is tijdens de winter extra gevoelig voor storingen en bevriezingsproblemen. Bevroren melkrobots met storingen door vorst zorgen voor extra werk en hoge kosten.

infrarood verwarming melkrobot

Vorstrvij houden is belangrijk

Melkveehouders die niet vorstvrij melken ondervinden bij vorst comfort problemen bij werkzaamheden in de melkput of carrousel. Vorst zet vaak onverwachts snel in en de gevoelstemperatuur kan door tocht extra snel zakken. De kou zorgt daarbij voor grote comfort vermindering.

infrarood verwarming melkput

Infrarood verwarming melkrobot

Vaak worden noodoplossingen genomen om de vorstproblemen te verhelpen wanneer het eigenlijk al te laat is. Meestal is de schade door vorst aan de melkmachine dan al ontstaan en worden noodmaatregelen getroffen om verdere schade te voorkomen.

vorstvrij melken

Verwarm uw melkrobot

Een permanente oplossing met infrarood verwarming voor gebruik bij uw melkrobot is eenvoudig aan te leggen, goedkoop in aanschaf en simpel in gebruik. Daarnaast zorgt een infrarood verwarming direct voor verhoging van het comfort.

vorstvrij melken met infrarood verwarming

Vorstvrij melken met infraroodverwarming hoe werkt dat? Infrarood verwarming verwarmt zoals de zon door warmtestraling. Met infraroodverwarming verwarmt u niet de lucht maar juist de objecten in de ruimte. De warmte wordt rechtstreeks opgenomen door de objecten en de mensen in de aangestraalde ruimte. Met infrarood verwarming verwarmt u dus direct de melkrobot, de vloer en de aanwezige personen. Hiermee voorkomt u onnodig energieverbruik aan het verwarmen van lucht.

Vorstvrij in de melkput met infrarood stralers is goedkoop en gericht. Infrarood verwarming kunt u ook gebruiken om uw werkplek in de melkput te verwarmen, de warmte straalt rechtstreeks op u af. Omdat geen lucht wordt verwarmd bespaart u enorm op vermogen en verbruik.

Efficiënt verwarmen van dierenverblijven Korte golf infrarood stralers geven u de mogelijkheid direct een bepaald aantal vierkante meters aan te verwarmen. Deze agrarisch stralers brengen de warmte letterlijk daar waar deze gevraagd is.

prijslijst downloaden

Infrarood verwarming melkrobot

Vorstvrij melken met infrarood verwarming

Vorstvrij melken met infrarood verwarming is goedkoop. De gebruikskosten liggen afhankelijk van uw stroomtarief tussen de €0,10 en €0,25 per uur. In vergelijking met een dieselkachel die al snel €2,95 per uur verspild is infrarood verwarming zelfs spotgoedkoop. Met infraroodverwarming heeft u veel minder wattage nodig dan bij een elektrische warmteblazer, die onnodig lucht verwarmt vaak tot zelfs 75% minder!

bekijk de agri folder

Uw melkrobot vorstvrij houden

Bij het verwarmen van uw melkmachine is het wenselijk de melkrobot over zijn gehele lengte en zijn directe omgeving zoals de vloer en robotarm vorstvrij te houden. Hiervoor is ongeveer 2400 watt benodigd. Indien het beschikbaar vermogen het toelaat adviseren wij om (ruim)boven dit wattage te installeren. In de praktijk worden systemen geïnstalleerd met een vermogen van 3000watt tot maximaal 3600watt.

meer informatie aanvragen

Het verwarmen van uw melkput

Korte golf infrarood stralers voor het verwarmen van dierenverblijven en uw werkruimte in de melkput hebben wij in diverse wattages van 1500 watt oplopend naar 2000 watt. Het te verwarmen oppervlak en de gewenste temperatuur bepalen mede de keuze.In ons assortiment zijn systemen van diverse uitvoeringen en wattages opgenomen, vraag onze specialisten om advies m.b.t. de juiste keuze.

direct contact opnemen